Kijk verder en kom verder:)

Doe eens normaal:)

Ik hoor het zo vaak om mij heen: “Doe eens normaal!” Volwassenen onder elkaar maar ook ouders die het tegen hun kinderen zeggen.
Op zo’n moment vraag ik mijzelf af: “Wat is normaal? Wat houdt normaal in voor degene die dit zegt?”

Ik zou over dit thema al een blog kunnen schrijven maar ik heb eens gek gedaan en verder gekeken. ik vertel je graag hierover. Waarom? Zodat ik anderen mag inspireren om verder te kijken in plaats van normaal te doen, wat dat voor jou ook mag betekenen.

Als ik naar de kreet ‘doe normaal‘ had geluisterd, dan had ik niet naar mijzelf geluisterd maar naar een mening of een oordeel van iemand anders.
Laatst was ik op een verjaardag en hoorde ik mijzelf zeggen dat ik het geweldig zou vinden om als een vogel door de lucht te vliegen.

Nee, ik had geen drank op of andere middelen gebruikt. Het enige dat ik hoorde was de kreet: ” Doe normaal joh”, met vervolgens de vraag waarom? Het lijkt mij geweldig om dat te ervaren. De rust en de ruimte met als enig aanwezig geluid, het ruisen van de wind.
Door de wereld van een andere kant te bekijken, kom je verder en kijk je verder.

Een verlangen was geboren, maar van verlangen naar echt door de lucht gaan, dat is een heel proces en daar zijn wel wat stappen voor nodig. Dit proces van 5 stappen deel ik graag met je. Wellicht kan jij hier jouw voordeel mee doen.

Stap 1: De wens
Ik had een verlangen en wilde graag ervaren hoe het is om als een vogel door de lucht te vliegen. Het idee van paragliden was geboren maar tegelijkertijd gingen er allerlei bezwaren en excuses door mijn hoofd. “Straks ren ik gillend van een berg af, het is best prijzig paragliden. Misschien toch niet doen..”

Hier kan je jezelf de vraag stellen:”Wat wil ik, waar verlang ik naar?

De vraag: “Wil ik dit echt?” kwam in mij op. Ja,ik wilde het echt en ging op onderzoek uit. “Wat heb ik nodig? Waar ga ik paragliden?” Na enig zoeken op internet vond ik wat ik zocht, ik overwon mijn eigen weerstand en boekte ‘mijn’ eerste vlucht!

Stap 2: Weerstand in jezelf
Met het besef dat ik geboekt had en mijn verlangen werkelijkheid werd voelde ik de angst opkomen. Het gevoel de controle kwijt te raken, om stuurloos in de lucht te zweven vond ik eng. Ik mocht mij volledig overgeven aan de instructeur die ik niet kende. Ik weet dat angst een emotie is en dat ik niet de angst ben. Dat wetende, gaf ik de angst bewust aandacht zodat deze afnam.

Wij mensen hebben emoties maar wij zijn niet onze emoties. Je kunt jezelf de vraag stellen.“Wat gebeurd er in mij, welke emoties komen naar boven?”

Stap 3: Heb ik nog wat nodig?
Nee, ik heb niets nodig, mijn doel is helder en mijn hoofd en gevoel zijn in balans. Ik geloof erin en ga ervoor!

Stap 4: Invloed van buitenaf.
Dan komt er een moment dat je het aan de buitenwereld vertelt. Familie en vrienden, ze hebben allemaal een mening. Het kan zijn dat hun beïnvloeding jouw verlangen in de weg staat. In mijn geval waren de reacties heel verschillend, zowel positief als negatief. Ik merkte ook dat de angst van de ander uit eigen ervaring op mij werd geprojecteerd. Dankbaar nam ik alle reacties in ontvangst maar mijn verlangen was er nog steeds.

Amanda, hier kun jij jezelf de vraag stellen in hoeverre je bereid bent om je eigen enthousiasme en durf, te laten remmen door anderen.

Stap 5: Doen
En dan is alles anders; geen gegil, geen diepe afgrond en geen angst. Ik heb de sprong in het diepe gemaakt en kan je vertellen:“Het was fantastisch!” Het gevoel om als een vogel door de lucht te zweven met op de achtergrond alleen het ruisen van de wind, gaf mij een enorm gevoel van vrijheid. ik keek verder en ik kwam verder!

Vraag je wellicht af hoe? Door te dromen, te durven en te doen. Met mijn hoofd, hart en buik volledig in balans.


Mijn ervaring:
Processen lopen vaak vast in de weerstand in jezelf en de invloed van buitenaf. Hierdoor geven wij onze wensen en verlangens te snel op. Mocht jij meer inzicht willen hebben in jouw proces, waar jij staat, ik help je graag!

De eerste stap die jij mag zetten is mij te bellen. Mijn eerste stap naar jou zal zijn om je uit te nodigen voor een kopje koffie en een mooi gesprek. Hierna zouden we vervolgstappen kunnen zetten.

Blijf niet langer dromen! Kijk verder en kom verder…..

Inspirerende groet,

Amanda

Laat een reactie achter